Ilmainen toimitus Postin noutopisteeseen yli 120 euron tilauksille

Usein kysytyt kysymykset

Alle olemme koonneet yleisimpiä meille tulevia kysymyksiä raaka-aineisiin, tuotteisiin ja toimintaamme liittyen.


Miksi Kalla Active?

Kalla Active -vaatteet ovat aktiivisen arkiseen elämään. Perhearjessa normaaliin päivään kuuluu liikettä – on se sitten puistoilua tai muuta ulkoilua. Usein sisälle tultaessa matka jatkuu vielä heti suoraan ruuanlaittoon ja muuta puuhastelemaan, ja ykskaks alin kerrasto on ollut koko päivän päällä. Luulemme, että tämä ei ole ainoastaan äideillä toistuva asia. Meille on tärkeää, että vaate näyttää ja tuntuu hyvältä päällä – miksi emme siis haluaisi lapsellemmekin samaa?


Mitä raaka-aineita käytätte ja mistä se on peräisin?

Kalla Activen mallistojen pääraaka-aine on merinovilla, joka on hengittävä luonnonkuitu. Se reagoi kehon lämpötilaan, ja on talvella kylmällä ilmalla lämmin ja kesäisin viileä ihoa vasten. Merinolampaan villa on hienoa, ohutta ja kiharaa.  Ihoa vasten materiaali ei kutita paksumpien villalaatujen tavoin. 

Merinovillamme hankitaan Chilestä ja Uudesta-Seelannista. Lampaisiin ei käytetä mulesing-tekniikkaa - näin ollen lanka on mulesing-vapaata. Tämä on tärkeimmistä ehdoistamme materiaalin suhteen. 

Mulesing on lampaankasvattajien käyttämä kirurginen toimenpide, jossa lampaan peräreiän ympäriltä poistetaan pala löysää ihoa. Arven muodostuminen estää loiskärpästen pesiytymisen ja munimisen lampaan iholle. Puuduttamattomana toimenpide on lampaalle kivulias, ja tästä syystä merinovillamme tulee tiloilta, joissa mulesingia ei harjoiteta ja lampaiden elinoloista sekä hyvinvoinnista pidetään huolta. 

Ilmastollisista syistä merinolammas ei viihdy esimerkiksi Suomessa.

Kuka suunnittelee ja valmistaa tuotteenne?

Kalla Active -vaatteet suunnitellaan Suomessa Helsingissä ja ne valmistetaan Liettuassa kahdessa eri tehtaassa. Tehtaat, joita käytämme ovat AB Pakaita ja Gija, ja olemme olleet erittäin tyytyväisiä yhteistyöhön. 


Miten Kalla Active tuotteet voi pestä?

Merinovillavaate on luonnostaan antibakteerinen, joten se ei tarvitse pesua usein. Pelkkä tuuletus auttaa sitä raikastumaan ja puhdistumaan.

Pese vaate mieluiten käsin kädenlämpöisessä vedessä ja käytä villan- tai silkinpesuainetta. Kuumuutta ja mekaanista hankausta tulee välttää, jottei merinovilla huovu.

Voit pestä myös koneessa 30 asteessa käsinpesuohjelmalla. Tahrojenpoistoon suosittelemme sappisaippuaa. Ensimmäisen pesun jälkeen merinovilla tiivistyy hieman sekä pehmenee entisestään, jolloin myös sen käyttömukavuus kasvaa. Kuosittele vaate kosteana.

Tiivistetyt pesuohjeet löydät myös tuotteen koko- ja pesuohjelapusta.


Miksi luonnonkuituja kannattaa suosia keinokuitujen sijaan?

Sanotaan, että toimiva ulkoilijan vaatetus on kolmikerroksinen: aluskerros, välikerros ja kuorikerros. Kullakin kerroksella on oma tehtävänsä, ja yhdessä ne pitävät olomme mahdollisimman mukavana säästä riippumatta. Tärkein kerros on alin kerros, sillä sen täytyy siirtää kosteutta kohti ulompia kerroksia. Kun liikkujan alin, ihoa vasten oleva kerros pysyy kuivana, olo pysyy mukavana ja lämpimänä.

Merinovilla on hengittävä luonnonkuitu. Se reagoi kehon lämpötilaan, ja on talvella kylmällä ilmalla lämmin ja kesäisin viileä ihoa vasten. Merinovillakuitu voi imeä itseensä 30% oman painonsa verran kosteutta tuntuen edelleen kuivalta ihoa vasten. Moni kannattaa varsinkin lapsilla puuvillaisia vaatteita. Puuvilla kuitenkin sitoo kosteutta itseensä eikä siirrä sitä ulompiin kerroksiin. Puuvillaisissa vaatteissa palelu on yleisempää, sillä ne kostuvat helposti eivätkä kuivu nopeasti.

 

Mistä vaatteen hinta muodostuu?

Myymme tuotteitamme niin suoraan verkkokaupasta kuin jälleenmyyjien kautta. Kulurakenne näissä vaihtoehdoissa on hieman eri.

Alla on kahdesta tuotteesta esimerkit, toinen jälleenmyyjältä ostettuna ja toinen suoraan verkkokaupastamme.

 

Brändin osuudesta yritys maksaa esimerkiksi palkat, toimitilat, tuotekehityksen, tuotteiden testauksen, markkinoinnin ja varastoinnin. Muut kulut sisältävät esimerkiksi logistiikan, pesulaput ja niskamerkit. Jälleenmyyjän osuus on suurin siivu myyntihinnasta.