Ilmainen toimitus Postin noutopisteeseen yli 120 euron tilauksille

MERINOVILLA JA HOITO-OHJEET

 

Kalla Activen mallistojen pääraaka-aine merinovilla on monelle tuttu luonnon oma materiaali. Parasta on, että tämä hengittävä luonnonkuitu reagoi kehon lämpötilaan. Se on talvella kylmällä ilmalla lämmin ja kesäisin viileä ihoa vasten. Näin Kalla Active -tuotteet pysyvät käytössä kaikkina vuoden aikoina. Kaikkihan me tiedämme, kuinka vaihteleva Suomen sää on.

Ihoa vasten merinovilla ei kutita paksumpien villalaatujen tavoin, sillä merinolampaan villa on hienoa eli ohutta ja kiharaa. Merinovillavaatteet soveltuvat jokapäiväiseen käyttöön niin ulkoiluun, urheiluun kuin arkikäyttöönkin. Materiaali on luonnostaan antibakteerinen, joten sen voi usein raikastaa pelkällä tuuletuksella. 

Merinovilla pitää käyttäjän kuivana

Merinovillakuitu voi imeä itseensä 30% oman painonsa verran kosteutta tuntuen edelleen kuivalta ihoa vasten. Moni kannattaa varsinkin lapsilla puuvillaisia vaatteita. Puuvilla kuitenkin sitoo kosteutta itseensä eikä siirrä sitä ulompiin kerroksiin. Puuvillaisissa vaatteissa palelu on yleisempää, sillä ne kostuvat helposti, eivätkä kuivu nopeasti.

Ilmankosteuden ollessa korkea merinovilla mahdollistaa ilman kiertämisen, mikä pitää käyttäjän kuivana ja viileänä. Lämpimällä säällä kosteuden haihtuessa merino viilentää. Viileällä säällä kuituihin sitoutuva ilma toimii eristeenä pitäen käyttäjän lämpimänä. 

Merinovillavaatteet toimivat myös reissuvaatteina niin pidemmillä kuin lyhyemmillä matkoilla, sillä kimmoisuutensa ja joustavuutensa ansiosta ne eivät juurikaan rypisty.

Merinovilla on 100% luonnontuote

Merinolampaista saatava merinovilla on 100% luonnontuote. Merinovillamme on mulesing-vapaata. Merinovilla on biohajoavaa ja se voidaan kierrättää uudelleen kuiduksi ja uusiksi tuotteiksi. Kierrätettyä materiaalia ja kuitua käytetään myös eristeenä, täytteinä ja verhoilussa. 

Nämä ovat osa meidän pyrkimystämme keventää hiilijalanjälkeämme, ja käymme aktiivisesti läpi muitakin valintoja luonnon puolesta. 

Miten Kalla Active tuotteet voi pestä?

Merinovillavaate on luonnostaan antibakteerinen, joten se ei tarvitse pesua usein. Pelkkä tuuletus auttaa sitä raikastumaan ja puhdistumaan.

Pese vaate mieluiten käsin kädenlämpöisessä vedessä ja käytä villan- tai silkinpesuainetta. Kuumuutta ja mekaanista hankausta tulee välttää, jottei merinovilla huovu.

Voit pestä myös koneessa 30 asteessa käsinpesuohjelmalla. Tahrojenpoistoon suosittelemme sappisaippuaa. Ensimmäisen pesun jälkeen merinovilla tiivistyy hieman sekä pehmenee entisestään, jolloin myös sen käyttömukavuus kasvaa. Kuosittele vaate kosteana.

Tiivistetyt pesuohjeet löydät myös tuotteen koko- ja pesuohjelapusta.