Ilmainen toimitus Postin noutopisteeseen yli 120 euron tilauksille

MIKSI KALLA ACTIVE?

Kalla Active on suomalainen vastuullinen vaatebrändi, joka valmistaa käytännöllisiä ja laadukkaita merinovaatteita naisille ja lapsille.

Vaatteet suunnitellaan Helsingissä ja valmistetaan Liettuassa, ja kaikissa vaatteissamme käytetään 100% mulesing-vapaata merinovillaa. 

Kalla Activen tarina lähti käyntiin käytännöllisyydestä ja tarpeesta. Perhearjessa normaaliin päivään kuuluu liikettä – säällä kuin säällä vuodenajasta riippumatta.  

"Merinovillasta on ihmisillä vieläkin kovin yksipuolinen kuva, ja se liitetään helposti vain talveen. Kun lähdin kehittämään tuotteita ja luomaan brändiä, toivoin saavani niin omiin kuin lapsenikin merinovaatteiden tyyliin vaihtelua leikkauksin ja värein, jotta ne olisivat monikäyttöisempiä. Kalla Activen merinovaatteet sopivat niin ulkoiluun kuin vapaa-aikaan. Suurin osa vaatteistamme on ohuen ohutta merinoa, joten niitä voi käyttää ympäri vuoden", kertoo Kalla Activen perustaja, yrittäjä ja äiti Jenni Valtari.

 

Panosta ja pelaa vaatekerroksilla

”Hulluinta oli alussa se, ettei minulla ollut lainkaan vaatealankokemusta. Minulla oli vain pitkä vaatimuslista mallistojen ominaisuuksista sekä vahva näkemys brändin visuaalisesta ilmeestä, leikkauksista ja väreistä. Kun kävin läpi värikarttoja, aika nopeasti vanhasta rosasta, mustikasta ja sammaleesta muodostuivat päävärit. Niiden rinnalle tulivat vaalea ja tumma savi. Keksin Kalla Active -nimen ollessani kukkakaupassa. Huonevehkan eli Kallan mukulat istutetaan niin, että ruukun pohjan ja mukulan väliin jää ohut multakerros. Samoin ulkonaliikkuja, oli hän lapsi tai aikuinen, tarvitsee eri kerroksia. Tärkein kerros on alin kerros, sillä sen täytyy siirtää kosteutta kohti ulompia kerroksia”, sanoo Valtari.

Kun alin ihoa vasten oleva kerros pysyy kuivana, olo pysyy mukavana ja lämpimänä. Merinovilla imee itseensä 30% oman painonsa verran kosteutta tuntuen edelleen kuivalta ihoa vasten. 

"Päämateriaalin valinta tuleville mallistoille oli helppo, sillä olin jo vuosia rakastanut merinovillaa. Se on talvella lämmin ihoa vasten ja kesällä viileä ja näin ollen sopii täydellisesti Suomen vaihteleviin sääolosuhteisiin ympärivuotiseen käyttöön", täydentää Valtari. 

Kun talvi vaihtuu kevääksi, eri kerroksia käytetään myös erillään ilmojen lämmetessä. Lapsiperheissä varsinkin välillä huomaa, että välikaudet tai kylmempi kesä saattavat olla haastavimpia, sillä vaatteissa mennään välikausi- ja kesävaatteiden välillä. Aktiivisesti urheilua harrastava ei myöskään katso säätä, kun lähtee lenkkeilemään. Käytännössä kaikilla keleillä on tärkeää miettiä niin omaa kuin lapsensakin kerrospukeutumista ja varsinkin sitä iholla lähintä materiaalia. 


Toivottavasti nautitte vaatteista yhtä paljon kuin mekin!