Ilmainen toimitus Postin noutopisteeseen yli 120 euron tilauksille

Vinkkejä niin aikuisten kuin lasten talvipukeutumiseen

Syksyn vaihtelevat säät ja lähestyvä talvi saa meidät taas kurkkaamaan vaatekaappiimme ja mahdollisesti täydentämään vaatevarastoa.

Pukeutumisen klassinen sääntö niin aikuisella kuin lapsellakin on kerrospukeutua eli panostaa kolmeen kerrokseen: ihoa lähinnä olevaan, välikerrokseen ja kuorikerrokseen. Kuorikerros yleensä suojaa sateelta ja tuulelta.

Merinoa ihoa vasten

Yhteistä kaikilla kerroksilla on se, että jokaisen alle merinovilla materiaalina sopii enemmän kuin hyvin, sillä materiaali hengittää, ja se pystyy imeä itseensä 30% oman painonsa verran kosteutta tuntuen edelleen kuivalta ihoa vasten. Tämän vuoksi se ei myöskään hiosta samallalailla kuin perinteinen villa. Merinon avulla pukeutumista on helppo kikkailla. Sanotaan, että merinovilla ihoa vasten antaa ihon hengittää.

KUURA-mallistomme tuotteet ovat ohuita ja pehmeitä ja näin ollen sopivat hyvin lapsille ihoa vasten. Toiminnallisuuden lisäksi ne ovat kauniita eli tuovat vaihtelua perinteisiin merinovillakerrastoihin, koska ulkonäöltään ne muistuttavat enemmän normaaleja sisävaatteita. Mallistoon kuuluvat paita, housut, reisitaskuhousut, toppi ja tunika. Tiesittekö muuten, että KUURA-malliston rosa tunika on saatavilla myös pienessä koossa eli 68/74? Tunika on tytöillä aikaa kestävä vaate. Ensin sitä yleensä pidetään pitkänä mekkona, sitten tunikana ja myöhemmin lapsen kasvaessa paitulina. Myös naisille merinotopit mustana ja rosana.

Moni ottaa USVA-setin käyttöön jo alkusyksystä, kun ilmat kylmenevät ja jatkaa sen käyttöä talven läpi pitkälle kevääseen. Merinosetissämme yhdistyvät kaunis kotiasu ja merinovillan toiminallisuus. Samaan aikaan kun merinovilla pitää käyttäjän kuivana ja lämpimänä, takin ja legginssien kivat värit ja yksityiskohdat tuovat piristystä pukeutumiseen.

Sanotaan, että merinovilla ihoa vasten antaa ihon hengittää

Lämpöä ja ilmaa väliin

Keskimmäisen kerroksen mukaan säädellään lämpöä, ja se tuo ilmaa vaatteiden väliin – senhän vuoksi linnutkin pöyhivät sulkijaan kylmemmillä ilmoilla, jotta sulkien väliin jäisi ilmaa.  

Jos sää ei ole pakkasen pureva, kerroksia on helppo vähentää tai vaihtaa lapselle esimerkiksi välihaalarin sijaan ohuempi neuletakki.Välikerroksena toimii loistavasti 100% merinovillasta valmistettu UTU-välihaalari. UTU-mallistossa on myös ohuempi neuletakki.

Naisilla välikerroksena toimii USVA-neuleemme ja SELJA neuletakkimme. Ihanaa, että niin moni on löytänyt suosikkinsa!

ps. Mikäli vaatevarastoa täytyy vielä talvea varten täydentää merinolla, koodilla KALLA20 saa -20% alennuksen verkkokaupastamme. 

Jätä kommentti