Ilmainen toimitus Postin noutopisteeseen yli 120 euron tilauksille

Naisten ja lasten merinovillavaatteet syksyyn

Viileämmät ilmat saapuivat ja nyt viimeistään kannattaa hankkia merinoa syksyyn. Todellisuudessa merinovillatuotteet ovat ympärivuotiseen käyttöön, materiaalin hyvien ominaisuuksien vuoksi.

Mitä nämä ominaisuudet sitten ovat? Merinovilla on talvella kylmällä ilmalla lämmin ja kesäisin viileä ihoa vasten, sillä se reagoi kehon lämpötilaan. Merinovilla pystyy imeä itseensä 30% oman painonsa verran kosteutta. Samaan aikaan se tuntuu edelleen kuivalta ihoa vasten.

Merinovilla on ohutta ja hengittävää

Merinovillan kuidut ovat pitkiä, kimmoisia ja huomattavasti ohuempia kuin perinteisen lampaanvillan. Suurin osa Kalla Activen merinovillatuotteista on ohuen ohutta merinoa. Esimerkiksi SELJA-toppi toimii loistavasti kesällä pelkästään tai viileämmillä ilmoilla alustoppina. Naisten USVA-merinotakki ja legginssit on valmistettu 100% merinovillasta ja ne tuntuvat päällä kevyiltä, pehmeiltä ja joustavilta.

Toki paksummallekin merinolaadulle löytyy paikkansa. 100% merinovillaa sisältävä USVA-neuleemme on esimerkiksi hiukan paksumpaa materiaalia, mutta sen istuvuuden vuoksi se sopii erinomaisesti ulkoiluun, vaeltamiseen tai vaikka ihan kaupunkipaidaksi. Kaksipuolinen neulos on lämmin, mutta hengittävä. 

Merinovillan antibakteerisuus 

Entä mitä tarkoittaa, kun sanotaan, että merinovilla on antibakteerinen? Merinovillavaatetta ei tarvitse pestä usein, sillä pelkkä tuuletus auttaa sitä raikastumaan ja puhdistumaan. Samalla kun merinokuitu reagoi hapen kanssa, se haihduttaa hajumolekyyleja. Aika uskomatonta, eikö? 

Merinovilla mahdollistaa ilman kiertämisen, mikä pitää käyttäjän kuivana ja viileänä.

Syksyn suosikki merinovillavaatteet

Syksyllä Kalla Activen merinovillatuotteet toimivat erinomaisesti pelkästään tai esimerkiksi kuori ulkotakin tai -housujen alla. Lasten vaatteista ympärivuotisia kestosuosikkeja ovat KUURA-malliston tuotteet: paita, housut, tunika, toppi ja reisitaskuhousut. Ne soveltuvat loistavasti kuorihaalarin ja kura-asun alle pitäen käyttäjän lämpimänä. Ilmankosteuden ollessa korkea merinovilla mahdollistaa ilman kiertämisen, mikä pitää käyttäjän kuivana ja viileänä. 

Pukeutumisen a ja o on kerrospukeutuminen. Loppusyksyllä kuorihaalarin alle on voinut ottaa käyttöön jo UTU-välihaalarin, joka on ollut käytössä talven yli kevääseen. Kaksipuolinen neulos on lämmin, mutta hengittävä. 

Haalarin kokoa voi säätää resorien avulla: ne voi joko pitää sellaisenaan tai taittaa siistin näköisesti, mikäli hihat tai lahkeet ovat liian pitkät. Näin ollen myös vaatteen käyttöikä on pidempi, kun hihojen mittaa pystyy säätelemään.

 

Hyödynnä koodi SYKSY15 ja täydennä jo nyt merinoa niin omaasi kuin lapsesi vaatekaappiin. Koodi oikeuttaa -15% aleen ja on voimassa 30.9.2022 asti.

 

 

Jätä kommentti