Ilmainen toimitus Postin noutopisteeseen yli 120 euron tilauksille

Miten merinovilla sopii urheiluun ja ulkoiluun?

Monelle ulkoilu kuuluu olennaisena osana arkea, oli se sitten puistossa lasten kanssa olemista tai hien pintaan nostavaa aktiiviurheilua. Jos talvella vähääkään liikkuu ulkona tai aktiiviharrastaa, arvostaa toimivia, lämpimiä ja laadukkaita materiaaleja.

Meille Kalla Activella perhe ja yhdessä puuhailu ja ulkoilu ovat tärkeää. Merinovilla mahdollistaa ilman kiertämisen. Merinovilla voi imeä itseensä 33 % painonsa verran kosteutta tuntumatta märältä. Näin käyttäjä pysyy edelleen kuivana, vaikka hikoileekin.

Hengittävänä luonnonmateriaalina merinovilla sopii erinomaisesti Suomen vaihteleviin sääolosuhteisiin, sillä se tasaa lämpöä. Jos on kylmä sää, kuituihin sitoutunut ilma toimii eristeenä ja näin ollen lämmittää. Lämpimällä säällä materiaali taas viilentää. 

Miten merinovilla reagoi hikiliikunnassa? 

Urheillessa itseasiassa materiaalilla on suurempi vaikutus suorituskykyyn ja kehon toimintaan, kuin normi ulkoilussa, sillä merinovillan ominaisuudet toimivat yhteistyössä kehon lämmönsäätelyn kanssa pitääkseen olosuhteet suotuisina. 

Urheileminen nostaa kehon lämpötilaa, johon keho vastaa pyrkimällä pitämään lämpötilan normaalina ja poistaa lämpöä kropasta. Tavallisin lämmönsäätelyn tapa on hikoilu. Tämä taas vapauttaa samalla lämpöä.

"Merinovillan ominaisuudet toimivat yhteistyössä kehon lämmönsäätelyn kanssa pitääkseen olosuhteet suotuisina"

Merinovilla auttaa suojaamaan kehoa lämpötilanmuutoksilta ja kosteudelta, sillä se on aktiivinen kuitu. Sen lämpöä tasaavat ja hajuja neutraloivat ominaisuudet tekevät siitä miellyttävän ja toimivan vaatteen ympärivuotiseen käyttöön. Merinovilla ei ole siis onneksi vain ja ainoastaan talven juttu, vaan pysyy käytössä ilmojen lämmetessä. Keväällä esimerkiksi lenkille voi laittaa USVA-takin päälle pelkän kevyen kuoritakin. 

Oletko jo kokeillut USVA takkia ja legginssejä urheilussa? Miltä ne tuntuivat?

 

 

 

Jätä kommentti