Ilmainen toimitus Postin noutopisteeseen yli 120 euron tilauksille

Miten merinovilla sopii kesään?

Merinovillan sopiminen kesään on edelleen joillekin vierasta, vaikka materiaalina se sopii kaikkiin vuodenaikoihin ja monenlaisiin käyttötarkoituksiin. On toki totta, että merinovillalaatuja on erilaisia – ohuempaa ja paksumpaa.

Suurin osa Kalla Activen tuotteista on ohuen ohutta merinovillaa, mutta toki paksummallekin laadulle löytyy paikkansa. Neuleet ovat luonnollisesti paksumpia, mutta ne vasta sopivatkin kesäiselle kuistille iltamyöhään lämmikkeeksi. USVA-neule on saanut kiitosta istuvasta slimfit-mallistaan, sillä monet muut neuleet ovat malliltaan reiluja ja näin eivät sovi kuin isomman talvitakin alle.  

Monipuoliseen käyttöön

Suomessa saa kesät talvet varautua kaikkeen. Ennusteet ovat jonkinlaisia keskiarvoja ja arvioita eli sää voi lopulta olla melkein mitä vaan. Kesäisenä esimerkkinä on juhannuksen säät. Mitä haastavammat olosuhteet ovat, sitä säähän sopivampi materiaali merinovilla on – toki se sopii myös töihin, mökille tai matkavaatteeksi. You name it! Kalla Active -vaatteet ovat tänä kesänä myös päätyneet ulkoilu- ja retkeilyn ystävien lisäksi purjehtijoille ja golffaajille.

Heidän suosikkinsa ovat olleet mm. merinotoppi, merinotakki ja -legginssit. SELJA-toppi on valmistettu 93% merinovillasta ja se soveltuu erinomaisesti viileillä ilmoilla alustopiksi ja lämpimillä keleillä pelkästään käytettäväksi. Topissa 7% elastaania. Toppi tuntuu päällä joustavalta, kevyeltä ja hengittävältä.

Säähän kuin säähän

Miten sitten merinovilla voi toimia sekä märällä, kylmällä että kuumalla ilmalla? Merinovilla materiaalina tuntuu märkänäkin edelleen miellyttävältä ihoa vasten verrattuna muihin materiaaleihin. Ilmavan rakenteen vuoksi merinovilla eristää sekä lämmintä että kylmää ilmaa.

Merinolampaat ovat tottuneet kylmän ympäristön lisäksi paahtavaan auringonpaisteeseen kesäisin. Luontaisten olosuhteiden ansioista merinolampaiden villa on sekä lämmittävää että viilentävää. Aika uskomatonta, eikö?

 

Jätä kommentti