Ilmainen toimitus Postin noutopisteeseen yli 120 euron tilauksille

Miten merinovilla auttaa pakkasella?

Myönnettäköön pakkasella pukeutuminen on välillä haasteellista. Pakkanen ja pureva tuuli ovat takuu varma kombo, ja niitä vastaan oma pukeutuminenkin pitää olla aivan eri tasolla. Siinä missä linnut pöyhivät kylmemmillä ilmoilla sulkijaan, me ihmiset tarvitsemme vaatekerroksia ja ilmaa vaatteiden väliin. Jopa talvikenkien olisi syytä olla yhden numeron suuremmat kuin kesäkenkien.

"Alimman kerroksen vastuulla on siirtää kosteutta kohti ulompia kerroksia"

Oli sää mikä tahansa, pukeutumiseen kannattaa panostaa – oikeastaan vaatteen materiaali on se, josta on helppo aloittaa. Toimivin yhdistelmä on kolmikerroksinen: aluskerros, välikerros ja kuorikerros. Jos päällimmäisen kerroksen tärkein rooli on tuulenpito, välikerrosten taas tuoda lämmöneristävyyttä, niin alimman kerroksen vastuulla on siirtää kosteutta kohti ulompia kerroksia ja pitää ihoa vasten oleva kangas kuivana – näin vilukaan ei tule yhtä nopeasti.

Merinovilla alimpana kerroksena

Materiaalina alimmaksi kerrokseksi sopii erinomaisesti merinovilla, sillä se pystyy imeä itseensä 30% oman painonsa verran kosteutta tuntuen edelleen kuivalta ihoa vasten. Ilmankosteuden ollessa korkea merinovilla mahdollistaa ilman kiertämisen, mikä pitää käyttäjän kuivana ja viileänä. Lämpimällä säällä kosteuden haihtuessa merino viilentää. Viileällä säällä kuituihin sitoutuva ilma toimii eristeenä pitäen käyttäjän lämpimänä. 

Moni kokee, että talvipukeutumiseen ei ole tarvetta, jos etäisyydet ovat lyhyitä ja matkat taittuvat julkisilla tai autolla suurimmaksi osin. Usein kuitenkin viimeistään bussipysäkillä huomaa, että pukeutuminen on jäänyt vajaaksi. Moni on varmaan huomannut, että aktiivisuus auttaa myös pakkasellakin tarkenemiseen. Mitä vähemmän tekee, sitä enemmän tarvitsee. Jos vain vahtii leikkejä puistossa, on hyvä olla paljon päällä.

"Merinovilla pystyy imeä itseensä 30% oman painonsa verran kosteutta tuntuen edelleen kuivalta ihoa vasten"

Toki palelukin on yksilöllistä – jotkut eivät tunne kylmää samallalailla, kuin muut. Lapsilla taas lämmönsääntely ei ole vielä kehittynyt. Tämän vuoksi aikuisten täytyy olla vastuussa heidän pukeutumisesta. Oletteko jo muuten kurkanneet lasten merinovillaisia välihaalareita? 100% merinovillasta valmistettu haalari on ollut takuu varma hitti toppapuvun alle. Väreinä ovat alla oleva mustikka ja yläkuvassa oleva rosa

ps. Maaliskuussa on tulossa myös lapsille KUURA-mallisto, johon kuuluu paita, legginssit, reisitaskuhousut, toppi ja tunika. 

 

Jätä kommentti