Ilmainen toimitus Postin noutopisteeseen yli 120 euron tilauksille

Miksi suosia merinovillaa pukeutumisessa?

Vaikka ulkoilijat ja retkeilijät ovat vannoneet merinovillan nimeen jo vuosia, pikkuhiljaa normi kuluttajatkin ovat huomanneet sen hyödyt ja ennen kaikkea tunteen iholla. Mutta miksi merinovilla on materiaalina niin toimiva?

Kaiken alku ja juuri on merinolammas, josta materiaali saadaan. Merinolammas kuuluu pelkkää alusvillaa tuottaviin rotuihin ja sen villa on hienoa eli ohutta ja kiharaa.

Mielikuva normaalin villan karheudesta ja kutittavuudesta voi kuitenkin ohjata joidenkin kuluttajien ostopäätöksiä. Merinovilla taas tuntuu ihoa vasten pehmeältä ja kevyeltä, sillä sen kuidut ovat ohuempia ja sileämpiä kuin villakuidut.

Vuodenajasta toiseen

Merinolammas pärjää niin kuumassa kuin kylmässä. Tämän vuoksi merinovaatteetkin tasaavat ihmisellä lämpöä. Merinovillan yksi salaisuus on se, että se materiaalina reagoi ihon lämpötilaan – talvella se on ihoa vasten lämmin ja kesäisin materiaali viilentää.

Ilman suhteellisen kosteuden ollessa alhainen, voi merinovillaan syntyä staattinen varaus. Ympäristön suhteellisen kosteuden noustessa 100 %:iin, merinovilla voi imeä itseensä 33 % painonsa verran kosteutta tuntumatta märältä. Viileässä ja kosteassa ilmassa merinovilla voi siis kastua tuntumatta märältä ja pitää käyttäjänsä kuivana.

Helpoin esimerkki on kylmemmillä säillä kokeilla vaihtaa puuvillasukat merinovillaisiin – huomaat varmasti eron. Moni kannattaa varsinkin lapsilla puuvillaisia vaatteita. Puuvilla kuitenkin sitoo kosteutta itseensä eikä siirrä sitä ulompiin kerroksiin. Puuvillaisissa vaatteissa palelu on yleisempää, sillä ne kostuvat helposti, eivätkä kuivu nopeasti.

Merinovilla on luonnostaan antibakteerinen. Hajuja syntyy vasta, kun iholla olevat bakteerit syövät hikeä. Merinovilla siirtää hikeä pois iholta, jolloin hajuja ei synny. Merinovilla myös imee itseensä hajumolekyylejä, jotka poistuvat usein pelkän tuuletuksen avulla.

Monipuolinen valikoima

Kalla Activelta löytyy merinovaatteita eri paksuisina. Luonnollisesti paksuimmat neuleet soveltuvat kylmimmille ilmoille ja ohuimmat pysyvät käytössä kesät talvet. Suurin osa Kalla Activen merinovillatuotteista on ohuen ohutta merinoa.

Vaikka monet tuntevat merinovillan aluskerrastomateriaalina, Kalla Active yhdistää USVA-mallistossaan kauniin kotiasun ja merinovillan toiminallisuuden. SELJA-mallisto taas tuo vaihtoehtoja työvaatetukseen. Haluamme kaiken kaikkiaan vaatteiden olevan mukavia päällä, mutta myös edustavia leikkauksineen ja yksityiskohtineen.

Lasten mallistoissa halusimme tuoda vaihtelua heille tarjottavaan merinovaatevalikoimaan. Lasten KUURA-merinomallistossa halusimme viedä ulkonäön mahdollisimman kauaksi perinteisistä lasten merinokerrastoista. Sama toiminnallisuus, mutta ulkonäöltään kuin normaalit sisävaatteet. UTU-välihaalarit taas tuovat väreillään piristystä. Mikä on teidän suosikkinne?

 

Jätä kommentti

Huomaa, että kommentit hyväksytään ennen niiden julkaisemista